Datum: 28 juni 2022
Onderwerp: Elvis Costello & The Imposters
Locatie: Amsterdam, Koninklijk Theater Carré

De iconische popheld Elvis Costello komt samen met zijn vaste begeleidingsband The Imposters op 28 juni 2022 naar Carré.

“Het is een groot genoegen om terug te keren naar Carré, waar ik in 1978 mijn debuut maakte in Amsterdam met ‘The Attractions’. Twee van die heren, Steve Nieve en Pete Thomas, worden in The Imposters vergezeld door Davey Faragher en onze gastgitarist uit Austin, TX, Charlie Sexton. We hebben zoveel liedjes om voor jullie te spelen. Mis ons enige Nederlandse optreden in 2022 niet. Tot snel. Elvis Costello.”

Elvis Costello

Elvis Costello is al meer dan veertig jaar bezig en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend, voornamelijk in de jaren ’80. Hoogtepunten opsommen is dan ook onbegonnen werk. Elvis werkte onder meer samen met Paul McCartney, Burt Bacharach, en Allen Toussaint. Ook werd zijn werk al meermaals beloond met prestigieuze awards, waaronder een BAFTA en een Edison en werd hij genomineerd voor een Grammy en een Oscar. Ondertussen blinkt Elvis ook in de ‘Rock and Roll Hall of Fame’ en in de ‘Songwriter’s Hall of Fame’.

Elvis Costello begon zijn carrière op 13 jarige leeftijd. In 2022 bracht hij zijn 32ste studioalbum uit, samen met The Imposters: ‘The Boy Named If’ en viert hij de 45ste verjaardag van zijn eerste plaat: ‘My Aim Is True’. Zijn platencollectie beslaat uit de meest uiteenlopende genres en bondgenootschappen. Van pop en rock-‘n-roll met ‘This Year’s Model’, ‘Armed Forces’, ‘Imperial Bedroom’, ‘Blood and Chocolate’ en ‘King of America’ over naar country covers met ‘Almost Blue’ tot tijdloze pianocomposities begeleid door orkest: ‘Painted From Memory’ – samen met Burt Bacharach en ‘North’. In ieders geheugen staan Elvis’ legendarische songs ‘Alison’, ‘Pump It Up’ en ‘Everyday I Write The Book’ gegrift.

De concerten van Costello zijn steeds energiek en catchy. Maar het is bovenal zijn stem, dat unieke timbre, die straffe uithalen waar hij zijn publiek keer op keer mee raakt.

Share