Mag ik foto’s op deze site en andere plaatsen zomaar gebruiken?

Absoluut niet! Al mijn fotografisch werk is auteursrechtelijk beschermd. Wie daar inbreuk op maakt, overtreedt de Wet op het Auteursrecht. Ik zal je hier niet vermoeien met de exacte bepalingen, maar wees ervan verzekert dat ik mijn werk goed bescherm en dus regelmatig controleer.

Of je mijn werk en CB Images als bron noemt doet ook niet ter zake. Gebruik je een foto, dan vraag je daar toestemming voor. Zo niet, dan ben ik genoodzaakt om een advocaat in te schakelen.

Waar vind ik informatie over gebruik van deze website en foto's?

In mijn document Algemene voorwaarden CB Images lees je alles. En kom je er dan nog niet uit, neem dan gerust even contact met mij op. Bovenal wil ik je graag van dienst zijn!

Wat gebeurt er bij oneigenlijk gebruik van mijn foto’s?

CB Images bewaart alle originele bestanden op beveiligde servers. Opdrachtgevers – en andere afnemers van mijn fotowerk – ontvangen altijd schriftelijk bericht over de foto’s die zijn afgenomen, alsook de tijdsduur van de licentierechten. Het correct regelen van de rechten hoort gewoon bij het werk van een goede fotograaf.

Omdat ik niets liever doe dan mij met mijn vak bezighouden, besteed ik overtreding op het auteursrecht (zie 1) direct uit aan mijn advocaat. Die zal een zaak proberen te schikken, maar je bent altijd duurder uit.

Een basis licentietarief is €250,00 exclusief BTW waarbij op basis van vooraf gemaakte afspraken afwijkende tarieven kunnen worden afgesproken.

Waarom fotografie van CB Images?

Stijl is en blijft een kwestie van smaak. En over smaak kun je twisten. Ik hoop dat mijn portfolio je kan overtuigen. De reportages zijn afwisselend en als fotograaf heb ik mij in de loop der jaren uiteraard ook ontwikkeld. Onveranderd is mijn liefde voor het vak en dat wat ik mag vastleggen. Met nogal wat opdrachtgevers is een hechte relatie ontstaan en die koester ik. Hier is te lezen wat ze over mij zeggen.

Onze specialiteit

CB Images is van veel markten thuis. Ik leg evenementen, beurzen en concerten vast. Product-fotografie is keer op keer een geweldig leuke uitdaging. Zo nu en dan doe ik journalistiek werk en ik heb vele portretten gemaakt. Portretten individueel, van families of voor bedrijfsdoeleinden.

Ben ik onverhoopt verhinderd of past een opdracht mij om wat voor reden niet helemaal, dan beschik ik over een netwerk met uitstekende collega-fotografen. Zij werken onder dezelfde condities als ik.

Alleen fotografie of nog meer?

Ja, we retoucheren werk. Ik knap met de modernste technieken oude foto’s op. En ik verzorg beeldmanipulatie. Daarover kun je hier meer lezen.

Wat zijn de prijzen?

Geen opdracht is hetzelfde, dus je krijgt in alle gevallen een offerte op maat. Voor een aantal vaste opdrachtgevers hanteer ik zogeheten staffelprijzen. Aard en volume van de werkzaamheden kunnen ook van invloed zijn op het tarief. Wil je meer weten? Bel of mail me en we komen er vast wel uit.

Wat staat er in een offerte van CB Images?

Een heldere omschrijving van de werkzaamheden die met de opdrachtgever is afgesproken. Duidelijke leveringscondities zoals: de prijs; BTW; eventuele reiskosten en/of andere te verwachten kosten (gespecificeerd). In de offerte staat hoeveel foto’s op welk moment worden geleverd en in welk formaat.

Hoe verloopt het contact?

Het liefst zo soepel mogelijk. Bellen of mailen gaat doorgaans het snelst. En ik garandeer u binnen 24 uur antwoord! +31638321033 of info@cbimages.eu

Communiceren via Facebook of WhatsApp, dat doe ik liever niet.

Iets over het hoofd gezien?

Staat uw vraag er niet bij of heeft u een opmerking dan kunt u altijd een bericht sturen via info@cbimages.eu