Datum: 3 maart 2023
Onderwerp: George Dalaras
Locatie: Rotterdam, nieuwe Luxor Theater

George Dalaras, de meester van de Griekse volksblues, komt naar Nederland. De 72-jarige zanger/musicus uit Piraeus speelt al een halve eeuw wereldwijd voor volle zalen en verkocht in de loop der jaren meer dan twintig miljoen platen. Deze levende legende en heruitvinder van de traditionele rembetiko muziek staat op vrijdag 3 maart 2023 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, samen met Aspasia Stratigou en Violeta Ikari.

Dalaras is met recht een voortrekker en ambassadeur van de Griekse muziek te noemen. Zo was hij de eerste artiest die buiten zijn vaderland grote concerten gaf en op internationale topfestivals stond. Zo speelde hij onder meer in het Parijse Olympia Theater en in de legendarische Royal Albert Hall in Londen. Daarnaast werkte hij samen met grote namen als Sting, Bruce Springsteen en Peter Gabriel en mocht hij zelfs voor Nelson Mandela optreden. Dalaras bracht in zijn carrière meer dan zeventig platen uit, waarvan sommige de multi-platina-status bereikten.

De Griekse volkszanger staat bekend om zijn melancholische en krachtige stemgeluid, waarmee hij zijn vele fans steevast emotioneel weet te raken. Daarbij is hij altijd trouw gebleven aan zijn Helleense muzikale roots: de bluesy rembetiko, die hij vermengt met latin-, rock en folkinvloeden. Dalaras stond al meerdere keren op Nederlandse podia, zoals Carré en de AFAS Live, en keert volgend jaar terug naar Rotterdam. Een niet te missen kans voor de liefhebbers van traditionele Griekse volksblues in het bijzonder en fans van fabelachtig mooie zang in het algemeen.

Share